Strona głównaDietaSer Piórko - gdzie kupić? Skład, kcal, smak

Ser Piórko – gdzie kupić? Skład, kcal, smak

Sery Piórko to produkty marki Sery z Goliszewa. Producentem sera jest firma Ceko, pochodząca z Wielkopolski, znajdująca się w Goliszewie, niedaleko Kalisza. Ser Piórko to ser dojrzewający, podpuszczkowy, który ma najniższą zawartość tłuszczu, spośród wszystkich oferowanych na rynku serów żółtych. Wyróżnia się wysoką zawartością białka oraz wapnia. Ser ma delikatny smak oraz subtelny aromat, jest niskokaloryczny i polecany dla osób dbających o odpowiedni poziom cholesterolu w organizmie. 

Czy wiesz ile ser Piórko ma kcal i gdzie kupić produkt? Dlaczego warto kupić ser Piórko? Jaki jest jego pełny skład? Poznaj opinie o tym serze oraz dowiedz się, gdzie kupić ser Piórko.

Ser Piórko – dlaczego warto?

Ser Piórko produkowany jest przez małą firmę mleczarską, która oferuje produkty poddawane rzetelnym kontrolom jakości. W odróżnieniu od dużych koncernów producent deklaruje, że nie wykorzystuje do produkcji konserwantów i sztucznych dodatków chemicznych. Ser Piórko charakteryzuje się lekką formułą i delikatnym smakiem. Dzięki małej zawartości tłuszczu doskonale nadaje się dla osób dbających o zdrowie. Niska kaloryczność sprawia, że ser Piórko jest chętnie wybierany przez osoby dbające o szczupłą sylwetkę i odchudzające się. Ser mogą spożywać osoby na diecie niskocholesterolowej. Piórko zawiera dużo mniej cholesterolu niż tradycyjne sery żółte. Ser ten zalecany jest  dla sportowców i osób, które chcą zwiększyć masę mięśniową. Dlaczego? Jest on bogaty w białko, zawiera aż 35% więcej białka niż inne tego typu produkty. Jaki jest skład wysokobiałkowego sera Piórko?

Ser Piórko – skład, kcal, smak

Jaki skład ma ser Piórko? Producent gwarantuje, że ser zawiera tylko 3% tłuszczu, natomiast zawartość białka jest wyższa o 35% niż tradycyjne sery wysokotłuszczowe. Ser ma rzeczywiście prosty skład. Zawiera mleko pasteryzowane, białko mleka, sól, kultury bakterii mlekowych oraz stabilizator: chlorek wapnia i barwnik: beta karoten. W 100 gramach produktu znajduje się tylko 2,7 g tłuszczu, a także aż 35 g białka i 2 g soli. Wartość energetyczna takiej porcji to 164 kcal. Warto zauważyć, że ser nie zawiera cukru. Z kolei zawartość wapnia w 100 g to aż 1300 mg. Wiemy już ile ser piórko ma kcal. Gdzie go kupić, żeby cieszyć się wyjątkowym smakiem?

Gdzie kupić ser Piórko stacjonarnie?

Ser Piórko nie jest dostępny we wszystkich sklepach stacjonarnych. Zatem gdzie kupić ser piórko? Dobry skład oraz niska kaloryczność sprawiają, że warto sięgnąć po ten produkt. Nie jest on jednak dostępny w każdym sklepie spożywczym. Gdzie można kupić ser Piórko? Najczęściej można go znaleźć w dużych marketach sieciowych. Warto rozejrzeć się w takich sklepach jak np. Aldi, Carrefour, czy Auchan. Prawdopodobnie ser jest dostępny także w sklepach sieci Lewiatan. 

Ser żółty Piórko, gdzie kupić w Internecie?

Najłatwiej kupić ser żółty typu Piórko przez Internet. Zakupy przez Internet są coraz bardziej popularne. W ostatnim czasie oprócz artykułów przemysłowych klienci często szukają także produktów spożywczych. Wiele sklepów internetowych posiada w ofercie ten właśnie ser żółty. Znaleźć go można także w sklepach ze zdrową żywnością. Ser jest dostępny między innymi w sklepach Strefa mocy, Eko Skrzyneczka, Ceneo czy Frisco. Ser oferowany jest w paczkach po 225 gramów lub w bloku 2,5 kg. Można go także kupić na wagę, w plasterkach lub w kawałku.

Ser Piórko – opinie

Wiemy już ile ser piórko ma kcal i gdzie kupić. Pozostaje tylko poznać oceny klientów.

Jakie są opinie konsumentów o serze Piórko? Dla kogo polecany jest ser Piórko? Większość osób wypowiada się pozytywnie o produktach z tej serii. Ser Piórko wybierają sportowcy, osoby dbające o sylwetkę oraz odchudzające się. Ze względu na wysoką zawartość białka korzystnie wpływa on na budowanie masy mięśniowej, jest zatem polecany dla osób ćwiczących na siłowni.

Konsumenci zauważają, że ser ma wyrazisty, delikatny smak i aromat. Wiele osób docenia jego prosty skład i brak konserwantów. W porównaniu z innymi serami żółtymi ser Piórko jest bardziej twardy i mniej elastyczny. Nie jest to dziwne, wpływa na to mniejsza zawartość tłuszczu, ale nie każdej osobie to odpowiada. 

Producent zaleca spożywać wysokobiałkowy ser Piórko na kanapkach na zimno. Nie jest on polecany do zapiekania. Wiele osób uważa, że ser jest godny polecenia. Jego wadą jest natomiast słaba dostępność w sklepach stacjonarnych. Konsumenci uważają, iż powinien on być bardziej dostępny do kupienia w sklepach spożywczych.

Ewa Burnejnikowa
Ewa Burnejnikowa
Z medycyną związana od ponad 15 lat. Przez ten okres odbyłam wiele staży w instytutach medycznych, gdzie mogłam pogłębić moją wiedzę oraz zdobyć praktykę.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj